Baze 2009.08.05. 10:57

A szlovákok királyok

 

 
Mindig is sejtettem, hogy a tótok tudnak valamit. Itt van ez a sokat szidott nyelvtörvény, esküszöm, ha levesszük belőle az ordító magyar ellenességet, a legkirályabb törvények egyike. Szigorúan védi az államnyelvet. Hát kérem, mi ezzel a baj??
 
De, hogy miért is kezdtem ezzel? Nyomban ide másolok egy mondatot az mszp.hu-ról: „A Societas - Új Mozgalom újragondolásra érettnek tartja az egyetemi és főiskolai hallgatói képviseletek megválasztásának kereteit”. Szerintük ez egy magyar mondat. Anyáááám! „újragondolásra érettnek tartja” – hát ez meg mifasz? Hogy lehet valaminek a kereteit újragondolásra érettnek tartani???
Szóval, én szeretném, ha a magyar állam is hozna egy szlovákhoz hasonló nyelvvédelmi törvényt, ugyanis abban benne foglaltatik, hogy, aki nem helyesen használja az államnyelvet (különben meg, aki ezt a szót kitalálta, azt is akasztanám) 5000, bizony (!) ötezer euró büntetéssel sújtható. Ez cirka egymillió háromszázezer magyar fotyó. Na kérem, én egy kicsit elnézőbb lennék, mert a magyar nehéz nyelv (kinek?). Én csak 5000 forintot szabnék ki minden leírt, és kimondott nyelvi hibáért. Ugye milyen gyorsan tele lenne az államkassza. Sőt, felállítanék egy hivatalt is, ami lecsap minden hibára, az lenne a neve, hogy Államnyelv Védelmi Hatóság. Szép nem? Nem tudom, hogy újragondolásra érettnek tartjátok-e az ötletem kereteit?

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr871289998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gardarak 2009.09.29. 10:08:57

Azt szívesen megnézném, amikor a bőrkabátos ÁNYVH emberei kiugrálnak a naaagy fekete autóikból, és a k. politikusainkat végigbüntetik egy kampánybeszéd alatt... :)