Baze 2009.09.22. 11:23

Abszolút miniszter

 

Itt van ez az új titokminiszter. Ő aztán tényleg ért a titkokhoz, mert eddig jól titkolta, hogy neki nincs is diplomája. Olyannyira titkolta, hogy azt hazudta, hogy elvégezte a közgázt. Hát nem! De kis országunkban semmi nem marad titokban mostanság (hálistennek!), így a Magyar Nemzet rá is kérdezett, hogy milye is van a miniszter úrnak? Mert főiskolai diplomája az van ugyan, de nem ott szerezte és nem abból, amit állít. Kiderült a turpisság, ugyanis jó miniszter urunk tényleg koptatta a közgáz padsorait, de ott csak az összes szakos és nem szakos kötelező tanegységet zárta le, azaz abszolutóriuma van, úgynevezett végbizonyítvány. Ami (és ez nagyon fontos!) nem egyenértékű a diplomával. Köznapi nyelvre lefordítva: „egyetemre is jártam”, vagy „itt is tanultam”. De, hogy még triviálisabb legyek, attól még nem lesz valakinek középfokú végzettsége, ha négy évig járt gimibe, érdemjegyeket is kapott minden félév végén, így a IV. év végén is, de nem érettségizett.
Persze a dologhoz hozzátartozik, hogy nem kötelező az egyetemi végzettség a miniszteri álláshoz, de illik. Legalábbis nem illik azt mondani, hogy van, ami nincs.
Ó, boldog békeidők, amikor Orbán Viktor kötelezte Deutsch-ot, hogy csinálja meg a diplomáját, különben nem lesz miniszter, pedig az csak a kevésbé jelentős ifjúsági –és sportminiszteri állás volt.
Hozzátartozik a dologhoz, hogy magam is töltöttem ki olyan állásra jelentkezős papírt, amiben külön be lehetett jelölni az abszolutóriumot, a tévedések elkerülése végett. Sok helyen ez azért van, mert tudják, hogy az illető esetleg tényleg megtanulta az öt év alatt, amit kellett, ért is hozzá, de a legtöbb esetben a nyelvvizsgák hiánya gátolja a delikvenst a diploma megszerzésében. Mondjuk, amikor én ilyen papírt kitöltöttem, nem az volt a fejlécen, hogy „Szeretne ön a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter lenni?”

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr771399022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.