Baze 2009.11.09. 12:26

Elgurult gyógyszerek 1.

 

Jobb sorsra érdemes Magyar Bálint futja az ámokot. Ő a Nagy Magyar (Felső)oktatási Hökkentő. 
Büszke Szemere-leszármazottunknak először az az ötlete támadt, hogy ki kell szervezni a közalkalmazotti státuszból azokat, akik az alaptevékenységgel nem összefüggő munkát végeznek, dadusok, gazdasági szakemberek, takarítók és portások (posztoló kirohanása: mondjuk a töménytelen bunkó portásból már sokunknak elege van, lásd: „portások országa”, ők tényleg takarodjanak vokálba, számlázzanak!). Na, ez nem ment át. Erre Bálintunk jól belehúzott, másodszorra kitalálta, hogy a mindig kezes-jó cimbi Magda Sándoron kívül senki ne legyen közalkalmazott egy felsőoktatási intézményben. Ezt természetesen Magda támogatta, együtt be is nyújtották az országgyűlésnek. Benne foglaltatik, hogy a kedves, antipatikus portás bácsikon kívül, a tudományos kutatók közalkalmazotti jogviszonyát is meg kell szüntetni, azaz egyszerű alkalmazottként kell őket foglalkoztatni. Mindez a spórolás miatt, egy alkalmazottat könnyebb, és olcsóbb kirúgni. Ha kirúgjuk a taki nénit, ki fog olcsóbban takarítani? Gondolom senki, ehelyett jönnek a cimbi takarító cégek, jó pénzért. A dadus hatalmas közalkalmazotti fizetése helyett, ki fog számlára (és mennyiért) gyereket babusgatni? A tudományos kutatónak meg mi állítja meg a kézremegését, és száj-tikkelését, ha alkalmazottként bármikor kirúghatják? Így aztán biztos a minőségi felsőoktatás, és kutatói munka. Ezzel, mondjuk, biztosan jobban lehet motiválni, hogy valaki mit kutasson, és mit ne; mit publikáljon, és mit ne; mit fedezzen fel, és mit ne; mire hívja fel a figyelmet, és mire ne. (Ismerjük, ugye: „Józsikám, ez (a téma) most nem aktuális.”, vagy „Bélukám, a mai helyzetben ezt ne bolygassuk!”)
Ajánlatunk Magyar Bálintnak, hogy visszatérhetne a kaptafához! Azt hallottuk, elég jó szociológusnak indult, míg nem ragadta el a politika. Járja be az országot, és készítsen tanulmányokat, filmeket a mai állapotokról! Pista bácsival, a portással, Ilus nénivel, a dadussal, Marikával, a takarítóval, illetve Jonatán tanár úrral, tudományos kutatóval, hogy hogyan érzik magukat a törvény elfogadása után (mert nyilván átveri ezt az országgyűlésen a Magyar-Magda tandem), miután alkalmazottak lettek, és két hónapra rá kirúgták őket. Tanulságos lesz az biztos, ha meg nem verik…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr541511329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.