Baze 2009.12.08. 16:46

Hiller reformja

 

Kitalálta ez a Pisti, hogy felemeli a felsőoktatásba való bejutás ponthatárát 240 pontra. Itt volt az ideje, ugyanis eddig csak az nem lett egyetemista, aki egyest kapott az érettségin, és pótvizsgáznia kellett, de egy év múlva már ő is biztos egyetemista volt. Ez a 240 lenne az alsó határ, ennél kevesebb ponttal még akkor sem lehetne bejutni, ha lenne a szakon üres hely. De ez csak két év múlva valósulhat meg, közben annyi történik, hogy januártól már 200 pont lesz a határ. Hiller ezzel az ötlettel odaállt Magyar Bálint mellé, a saját pártja oktatás politikusaival szemben, akik kötelezővé tennék az emelt szintű érettségit az egyetemi bejutáshoz.
Na, alakul ez szépen, lassan visszajutunk oda, ahonnan elindultunk, azaz jó lenne már visszajutni, hogy ne „növényeket” oktassanak az egyetemen, és ne lehessen kettes érettségivel valaki a felsőoktatás tagja. Én is az emelt szintű érettségi mellett lennék, azaz inkább az egy típusú érettségi mellett. Ne legyen minden hülyének érettségije! Legyen újra tétje, és értéke az érettséginek, sőt legyen színvonala! Mindenkinek egységes, ha úgy tetszik, emelt szintű matúrát kelljen teljesítenie! Bár még kérdés, hogy mit szólnak ehhez az intézmények, amelyek fejkvóta alapján kapják az állami támogatást, hiszen így kevesebb lesz a pénzük? De az is elgondolkodtató, hogy mit fog ehhez szólni a Fidesz, akik anno kitárták az egyetemek kapuit mindenki előtt? Persze nem most, hanem jövő nyáron. Mondjuk, én összevonnám a kettőt, legyen kötelező az emelt szintű érettségi, és emeljük fel a ponthatárt! Nem kell minden magyarnak diplomásnak lennie.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr731583752

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csökkenő férőhelyek az egyetemen és vár a Fidelitas! 2009.12.08. 23:42:49

A Fidelitasnál próbálják megfejteni mi bassza a csőrüket a középiskolásoknak, és akkor azt kell nekik mondani. Erre azért van szükség, mert a közigazgatásba készül távozni a Fidelitasosok zöme. Azokat pótolni kell. Az Egyenlítő tv hangfelvétel szerint ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.