Hiller István busás összegekért kér tanácsokat firkászoktól. A Magyar Nemzet tegnapi számában derített fényt rá, hogy „erőskezű” oktatási és kulturális miniszterünk az elmúlt években összesen csaknem félmilliárd forint ellenszolgáltatás fejében kapott tanácsokat újságíróktól, ügyvédi irodáktól és több esélyegyenlőségi tanácsadó cégtől.

A lényeg már megint az a tömérdek lóvé, aminek igencsak híján vagyunk manapság, és azért valljuk be, jelenlegi oktatási helyzetünk mellett lett volna jobb helye is 500 millió forintnak. Tanácsok persze kellenek, de a miniszter azért nem egyedül ül bársonyszékében, és kell megoldania a hazai oktatás és kultúra helyzetét. Minek vannak akkor államtitkárok és szakmai bizottságok, ha már szakmai kérdésekben külső cégek tanácsaira van szükség? Ráadásul az esélyegyenlőség megteremtésében - mint azt a mellékelt ábra mutatja – annyira azért nem sikerült korszakalkotó eredményeket felmutatni, hogy ezen több cég is meggazdagodjon.
Ha meg kommunikációs tanácsadásról van szó, azt én is javasolhattam volna a Pistinek, hogy minden kérdésre egy a válasz: „a mennyiségi helyett a minőségi felsőoktatás megteremtése a cél.”  
 
Mára természetesen már megkezdődtek a mosakodások, ahogy ez lenni szokott. A Magyar Narancs szerzője of course, hogy tagadja a híreket, állítása szerint ugyanazon családnevet viselő testvére – nyilván – az oktatási minisztérium alkalmazásában áll, így a Magyar Nemzetes cikkszerzők bizonyára összetévesztették a két hölgyet. Na, tudom én, hogy a Magyar Nemzetes írók időnként túlkapásokkal élnek, a hisztériakeltésben verhetetlenek, de ilyen tévedésben azért nem hiszek!  
Népszabadságos ifjú titánunk egyelőre hallgat, bizonyára kapkodja le az iwiw-ről és a facebook-ról a New York, Rio, Bangkok és Peking képeket. Pedig megdolgozott a pénzéért. Végül is, három hónapos romaintegrációs tanácsadásért 2,7 millió forint bárkinek jár!
 
Gondoltátok volna, hogy milyen jól mehet az újságíróknak, ha elmennek a "balettbe ugrálni"?!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr961656354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.