A gyöngyösi főiskola fejéből pattant ki az ötlet… bár ez tőlük már megszokott. Az biztos, hogy már tavaly is csak azok kaptak pénzjutalmat a Károly Róbert Főiskolától a Károly Róbert Tanulmányi Versenyen, akik aztán a főiskolára iratkoznak be. És hogy mi a diákok ára: az első helyezetteket havonta 20 ezerre becsülik, azok viszont, akik a 21. és az 50. hely között végeztek, már jóval kevesebbet, csak ötezer forintot érdemelnek meg havonta.

Idén csaknem 50-en jutottak be a döntőbe, és ők egyúttal azok, akik sikeres felvételi után havonta ösztöndíjban részesülnek. De ha valóban tartani akarja a főiskola a hallgatói létszámot (tavaly 906 főt vett fel) és továbbra is ugyanazt a fejkvótát akarja megkapni az államtól, bizony nagyobb erőfeszítéseket kell tennie.

Persze az erőfeszítést is csak idézőjelben gondolom! Már ez a mostani ominózus tanulmányi verseny is röhejesnek tűnik. Azt írják ugyanis, hogy a versenyen szóba kerülő tantárgyakból két szabadon választott témakört kellett kidolgozniuk a fiataloknak. Na most, ha a feladatokba is beleszólhatnak a diákok, akkor hol marad a verseny? Persze a KRF nem törődik a formaságokkal. És hogy hogyan lehetne még szembeötlőbb a turpisság. Van pár ötletem: például automatikusan felvételt nyerhetnének azok, akik piros pulcsiban jelennek meg a nyílt napon, illetve az Internacionálé eléneklőinek már ösztöndíj is járna. És itt most csak az első versszakra gondoltam, hiszen az, aki az egészet tudja, rögtön kiemelt díjazásban részesül.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr411681472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.