Újabb tanárverés. Hangzik már sablonszerűen a hír. Most éppen Debrecenben törte el egy tanárnő az ujját, miután az indulatos szülő az iskolaudvaron felpofozta majd földre teremtette. Nincs is min csodálkozni, ez az új trend, pláne, ha figyelmeztetőt mer adni az a szemét pedagógus az éppen lázadó és természetesen ártalmatlan, szinte ma született bárányként jól viselkedő tinédzsernek.

 
Régen volt már, amikor mindenki irigykedett a tanárokra, akik egész nyáron pihenhettek, évközben pedig korlátlan buktatási hatalom volt a kezükben, mert a diákok előreköszöntek nekik a folyosón, mert övék volt a tisztelet az iskola falain belül. Mára ebből leginkább a biztos munka maradt, kevés fizetéssel, sok szívással, de leginkább lila pofonokkal.
Megváltozott a világ, ez egész nyugodtan kijelenthető. Példálózhatnánk azzal, hogy „bezzeg a mi időnkben”, mert akkor még csendben, vigyázzülésben várta a diák a tanárt, rend és fegyelem volt az órákon. De ez sem helyénvaló, hiszen tudjuk jól, hogy ez azért volt, mert a tanár egy-egy pofonnal fegyelmezte a diákot. Akkor a szülő még személyesen köszönte meg neki, és nem az iskolaudvaron rugdosta, amíg bírta. Nyilván ez sem volt jó úgy, mert akármilyen rossz is az a szerencsétlen diák, ne verje a tanár. Viszont ez sem jó így, akármilyen idióta is legyen a tanár, ne verje a szülő.
Már pedig elég aggasztó a helyzet, főleg ha szemlézünk e témában. Pár napja egy bajai tanár is pórul járt, amikor egy vizsga eredményét indokolta a diáknak és a szülőnek- megverték. Pár hónapja Hódmezővásárhelyen lánya tanárának haját tépte egy szülő- a tanárnő egy akadályversenyen figyelmeztette a kislányt. Ezt megelőzően márciusban, Kiskunhalason ütötte meg tanárát egy diák, mert az felszólította, hogy zavarja az órát zenélő telefonjával. Februárban Mándokon verte meg kislánya tanítónőjét egy anya, mert kiderült kislányáról, hogy tetves. Csak ebből a pár esetből is kiderül, hogy baj van. Méghozzá nagy. És leginkább a fejekben.
 
 
Hiller meg decemberben megnyugtatta a jónépet, hogy dolgoznak az ügyön. Lesz megoldás, de ezt úgyis a tanároknak és a szülőknek kell megoldaniuk. Összefogva. Tessék? Jól hallottam, amit mondtál? Pont az a gond, hogy a szülők ma már csak az ököljogot ismerik.
Nem baj, mondja ő, 2011-re kidolgozunk egy stratégiát. Úgyis most vertünk el pár milliót, hogy kiderüljön, van-e iskolai agresszió. De legalább kiderült, hogy mindenki ver mindenkit.
Jó hír a tanároknak, hogy már csak egy évet kell várni a stratégiára, utána maximum egy két év, és helyre áll a rend. Addig meg? Tessék tűrni a pofont.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr701682430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.