Nagy volt a felhajtás a hétvégi Educatio kiállításon, az egyetemek és főiskolák standjai szinte porba tiporták egymást. Kétségtelen, megy a verseny, kinek lesz több hallgatója. Ugyanis ahogyan a gazdaság, úgy a főiskolák is válságban vannak. Nagy választék előtt áll a felvételiző: elkezdődött értük a harc.

                     
Egyre inkább megfontolja a mai kor fiatalja, melyik felsőoktatási intézményt válassza, hol kapja a legjobb képzést, melyik diploma ér majd valamit. Tudják ezt az egyetemek és főiskolák is, ezért mint a kiéhezett hiénák kaptak is az alkalmon és csáberejüket a legpofátlanabb módon vetették be a hétvégi Education. A Syma megtelt béna robotokkal, csillogó sportkocsival, kígyóval, majdhogynem békával, de leginkább milliónyi lufival, amik nyilván egy-egy képzés tematikájának szimbolizálására szolgáltak - mert ha hozzánk jössz, sportkocsit építesz magadnak, vagy az álmok rózsaszín szellője repít el a lufidon. Szép-szép, de nem komolytalan?
Tényleg mindenféle giccs árán lehet csak hallgatót szerezni? Valóban ilyen „pr szennyel” lehet csak meggyőzni a fiatalokat, hogy normális diplomához juthatnak? Ezek szerint tényleg. Különben nem rohangáltak volna komolytalan katonai egyenben az álcával rejtett standjuk mellett azon bizonyos egyetem fiataljai. Még ha kedvet is kap az a szegény felvételiző, hogy nemzetvédelmet tanuljon, hát nem röhögi ki őket, hogy micsoda múlt századi technikát villantanak. Nyilván a sportkocsi is iszonyat jól fest, de ez alapján dönt bárki is?  Minden bizonnyal a buborékfújó robot fejlesztése is vonzó lehet, valószínűleg nélküle kihalna az emberi populáció a jövőben. Tény, hogy jó választás lehet az állattenyésztés, de mi szükség van egy kígyóra vagy nyúlra ennek bizonyítására? Nem elég a szak és a képzés leírása, vagy egy videó? Két értelmes szó, egy kényelmes beszélgetés, hogy mit tud adni az intézmény - és mindenki tisztán lát. Elég, ha az intézmények elmondják, hogy mi az, amit mindenképpen be is tudnak tartani, és nem lesz csalódás később. Ész érvek helyett tényleg egy napi felhajtásra van szükség?
 
 
Még, ha elfogadjuk is a felsőoktatás válaszát, hogy igen, így lehet meggyőzni a fiatalokat, hogy ezekre a módszerekre van szükség a kialakult harcban. Nem lesz kellemetlen, amikor a hallgató elkezd elégedetlenkedni, hogy eltelt egy év és egyetlen nyulat sem klónozott? Még mindig nem a saját építésű sportautón jár? Mi lesz, ha fél - egy év után elégedetlen lesz a hallgató? Újabb lufi jön?

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr651702922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.