Diszkriminálja ugyanis a lapokat Hiller: nem furcsa, hogy éppen akkor indul az egyenlő bánásmód megsértése miatt per az oktatási tárcánk ellen, amikor Hiller az, aki milliókat osztogat bizonyos baloldalhoz kötődő lapok újságíróinak tanácsadásért. Emellett pedig a magyar nemzetes Farkas Melinda ellen indít hadjáratot - a minisztérium szerint ugyanis rosszhírük keltése már a működést gátolja. Cáfol, hazudik, cáfol, hazudik…

A minisztérium azt állítja: nem hagyják, hogy végezzék a munkájukat. Egy újság nem hagyja?! Azt hittem a munkavégzéshez, főként egy minisztérium működéséhez nem szükséges egy újság. De legalábbis ahhoz nem kellene, hogy dűlőre jussanak például abban, hogy kell-e kötelező emelt szintű érettségi, vagy hogy esetleg hasonló fejkvótát adjanak-e az egyes osztályokban tanulóknak.
 
Egyébként egyszerű lenne a megoldás. Ha már az egyetemek számára is normális oktatási tematikát kínálnának fel, normális tanárokat nevelhetnének ki. Mondjuk olyat, aki ért is ahhoz, amit csinál, és amit tanít. Így ők is normális embereket nevelnének ki, akik - ne adj Isten - olyan emberekké válnának, akik nem csak fogyasztanak, hanem értik is, hogy mit fogyasztanak. Mondjuk olyat, aki ki tudja választani a hírek közül az igazat és a kevésbé igazat. Ha ez meg van és az olvasó is az igaságra vágyik, akkor majd olyan újságot olvas, mely nem hazudik. Ha a Nemzetnél nem az igazat írják, akkor talán ki is hal. (Nem szeretnék általánosítani, vannak nagyon jó tanárok, de az egyetemisták között szétnézve látható, a helyzet romlik, egyre kevesebb az igazán jó pedagógus!)
 
De volt azért néhány per, ahol a lap jókat mondott. Talán meg kellene nézni, ki volt az, aki az egyetemek pénzét zároló esetről első alkalommal írt: a minisztérium ugyanis megőrzésre lecsippentett néhány milliót az egyetemek bankszámlájáról. Most a Magyar Nemzet azt állítja: bebetonozzák a minisztérium embereit - a megbízási szerződéseket azonban letagadja a tárca.
 
Persze a lapnál is léteznek ellenpéldák. Így nem fer külföldi képzéseket példaként felhozni akkor, amikor a magyar felsőoktatás tandíjairól esik szó. Ezek a több százezer forintos összegek aránytalanul magasak a magyar rendszer többi fizetős képzése mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr681727101

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szólásszabadság Magyar Nemzet módra 2010.02.04. 11:11:21

 Volt már olyan, hogy szélsőjobbos blogon azt mondták rám, hogy mit provokálok én ott, csak mert más véleményen merészeltem lenni, mint ők. Nos, a Magyar Nemzet Online még ennél is tovább ment, a kampány idejére ugyanis letiltotta az új nickek reg...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.