A legjobb önéletrajzot és motivációs levelet író frissdiplomást jutalmazza a Frissdiplomás Kft. pályázata. Mégpedig azzal, hogy részt vehet egy állásinterjúra felkészítő tanfolyamon. Ügyes, okos, de mi a pályázat célja ezzel? A többi tökkelütött, aki ezek szerint béna önéletrajz írásban meg reménykedjen, hátha összjön neki is egyszer?

                                                               

A verseny egyszerű, mint annak gondolatmenete is: a pályázóknak álláskeresőknek és egyben frissdiplomásoknak kell lenniük. Amennyiben ennek a kritériumnak megfelelnek, akkor kezdődhet a játék: hét kategória közül kell kiválasztaniuk, hogy melyik területen lennének alkalmasak a kitalált állásra. Miután ezt sikerült kiválasztaniuk, nincs is más dolguk, mint megpályázni a kamu állást, természetesen egy profin megírt önéletrajzzal és az ahhoz csatolt motivációs levéllel. Tökéletes önéletrajzzal ugye, mert nyilván tudnak ilyet írni, és ezért pályázgatnak egy ilyen nemes céllal elindított verseny elméleti állásajánlataira. Persze a szervezők kreatív szlogennel hívják fel a szerencsétlen végzett és immár diplomával a zsebében állást kereső fiatalt. Azt harsogják, hogy ha már elméletben olyan jól megy, akkor mutassák meg a gyakorlatban, hogyan is kell ezt csinálni. Nem ezt teszik folyton? Hiszen, ha egyszer frissdiplomások, akkor felteszem éppen állást keresnek. Abban az esetben például lenne értelme a játéknak, ha a beérkező pályázatokat visszadobnák, mondjuk korrektúra segítségekkel, ami alapján újrapróbálkozhatnak a jelentkezők. De az, hogy csak a legjobb a kategóriák nyertesei kapnak felkészítő tanfolyamot bizony igen nagy kiszúrás a többiekkel. Ők továbbra sem tudnak majd megírni egy épkézláb önéletrajzot, vagy motivációs levelet, de ha véletlenül sikerülne is nekik, és behívják egy állásinterjúra se tudják majd, hogy mit illik majd tenniük vagy mondaniuk. Mindenesetre vegyük úgy, hogy a pályáztatók szándékai nemesek, és csak a jószándék vezérli azokat.

Ez viszont pont az a játék lehetne, ahol tényleg nem kell pénzjutalmat osztogatni, vagy értékes nyereményekkel kecsegtetni. Elég lenne mindössze a jelentkezőknek küldeni egy e-mail-t, mit csinálnak rosszul, min kellene változtatni. Csupán pár tipp és jótanács is segítene, és máris lenne értelme a versenynek. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr871866438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.