"Mindenki tök hülye lesz, de másodperceken belül felvilágosodhat egy kis hálóbeli szörfözést követően

Egyre kevesebb fiatal próbálja meg bővíteni megszerzett tudását, ehelyett inkább az online tudást részesítik előnyben. Logikus is, hiszen gyorsabb, világméretű, és elég csak rákeresni a hiányos ismeretre, a válasz pedig két másodperc alatt elérhető. Hatalmas hátránya viszont az elsajátított ismeretekkel szemben, hogy feltétlenül szükség van hozzá az internetkapcsolatra.

 
A fiatalok körében terjedő új trendről pedig a pályakezdő fiatalok által megválasztott 30 legjobb vállalat képviselői számoltak be. A náluk kezdő frissdiplomások nagy része ugyanis egy megoldandó problémára első körben az interneten keresik a választ. A gond csak az, hogy a legtöbb esetben nem elég egy feladat megoldásához a talált információ, mivel azzal még nem ér semmit a világhálón barangoló online tudást előnyben részesítő fiatal. A tudást ugyanis használni is tudni kell, nem beszélve arról, hogy kreativitás sem jár vele. Az állásadók egybehangzó rossz tapasztalata, hogy a felvett pályakezdő tanácstalanná válik, miután nem talál megoldást az interneten. Más mód, mint például saját tudásának használata eszébe sem jut.
Azzal a pályakezdőket foglalkoztatók sem vitatkoztak, hogy ma már bizonyos tudásokat nem kell birtokolnia az embernek, mivel elég, ha azok szükség esetén elérhetőek. Ez viszont közel sem kárpótolja a gondolkodás folyamatát, a kreativitást vagy a találékonyságot, de a csapatmunkának sem elősegítője. Pont ezért folyamatos képzésekkel igyekszenek karban tartani a fiatal pályakezdők agyát, elismerve közben az internet térnyerését. Azért, mert széles csatornákat a mai világban már csak online módon lehet elérni.
Egyetért ebben mindenki, és mondhatni sajnos. Hiszen, ha Ádám és Éváig csupaszítjuk le a dolgot, akkor jóformán elég lenne mindenkinek a nyolc áltanos elvégzése is. Az éppen felnövő nemzedéknek nincs is szüksége másra. Jó, ha tud olvasni meg írni, esetleg összeadni és kivonni, a többire meg majd rákeres a neten. Igaz, mindenki tök hülye lesz, de másodperceken belül felvilágosodhat egy kis hálóbeli szörfözést követően. A válasz ezek alapján könnyen leegyszerűsíthető: az online tudás bizony felül kerekedik a megszerzett tudáson. Azt viszont egyik kereső sem tudja megmondani, hogy ezt miért gondolják így a mai fiatalok. Főleg, ha egyszer csak elmegy a net éppen a tudás megszerzése közben. Lehet, hogy éppen ekkor válik majd kinccsé az igazi, tanult ismereteken alapuló ismeret.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr821870990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.