Az egyik fájlcserélő oldalra került fel annak a tavaly novemberi „rúdavató” partinak a videója, amit a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói rendeztek. A botrányt pedig az váltotta ki, hogy az egyetem Wigner Jenő Kollégiumában összegyűlt fiatalok a „megszokottól” eltérően nem társasjátékkal múlatták az időt, hanem magukból kifordulva a megrendelt sztriptíztáncoslány mellét és fenekét látták el csókjaikkal. Szexbotrány vagy ártalmatlan kolibuli? - ezen csámcsog a média színe java, és a történtekről frissen értesült egyetemi vezetőség.

                                                                                                  

A történteket illetően csak egy ember álláspontja biztos, mégpedig Mészáros Dóráé. A kollégiumi partit fel, ruháit pedig ledobó táncosnő sem a fiatalok szórakozási szokásaiban, sem a kollégiumban, mint helyszínben nem talál semmi kivetni valót. Mint az egyik bulvár lapnak elmondta, még számlát is adott a szervezőknek, azt pedig, hogy orgia lett volna a rúdavató partin- túlzásnak tartja. Mit is tenne, hiszen ő megszokta az ilyesfajta mulatozást, szakmájából adódóan. Álláspontjától eltekintve azonban mégsem tekinthető alaptalannak, hogy felkapta fejét a média e hír hallatán: hogy egy rangos egyetem, Nobel-díjas magyar fizikusról elnevezett kollégiumában ilyen módon szórakoztak részeg hallgatók.

Nyilván a történet senkit sem érdekelne, ha a fiatal egyetemista lányok és fiúk nem tök részegen, hanem szépen konszolidáltan táncolnának, nélkülözve olyan show elemeket, mint egy meztelen táncosnő. Viszont megtörtént, és miután a videó napvilágra került, ki is derült. Az egyetem vezetősége tanácstalan, hiszen az egyetem házirendje nem tartalmaz semmilyen, közszemérmet illető tiltást- nyomozta ki a botrányt keltő bulvár lap. Ám kivételesen helytálló az általuk feltett kérdés: most akkor van helye az ifjú magyar értelmiség életében az effajta erkölcsi kérdéseket feszegető féktelen tombolásnak? Bár a kérdésükön illene finomítani. Méghozzá, azért, mert mindenkinek szíve joga, hogyan vezeti le a felgyülemlett stresszt, azonban a hely megválasztása – különösképpen, ha az egy egyetem kollégiuma- már igenis felelősségre vonható. Mint ahogy az egyetem vezetőségének állásfoglalásban tett bénázása is.

Így ugyanis a bulvár ráharapott a témára, világrengető szavakkal bombáz, mint például, hogy szexbotrány a BME kollégiumában – jelzem sztriptíz -, valamint a magyar értelmiség erkölcsének porba hullása… nem beszélve a további eszme futtatásáról, hogy a hallgatók szexszel keresik meg a tandíjukat. Valószínűleg túlzás, hogy veszélyben lenne a felnövekvő magyar értelmiség, de az ilyen bulik lokálokba valók, és nem az egyetem kollégiumába. Emellett az egyetem vezetőségének is határozottan ki kellene állnia, nem pedig a fejét csóválni, okot adva ezzel a médiának a felsőoktatás siratására.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr341900179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Satrafa 2010.04.28. 22:53:42

Mondjuk, hogy néhány hallgató megcsókolta Mészáros Dóra seggét részegen, nem jelenti azt, hogy később ne lehetnének Nobel díjasok. Te meg menjél el egyetemi vezetőnek és álljál ki határozottan ez ellen, olyan megfellebbezhetetlenül okos vagy, oda biztos megfelelsz te is - sajnálhatják a hallgatók, hogy nem kérdeztek meg pont téged előre, hogy hol illik ilyet rendezni.