Akinek igazgatói figyelmeztetése van, nem jöhet a gyereknapra. Mondták a kutasi iskolában. Azokat, akik a tiltás ellenére is elmentek pedig jól hazazavarták. A hír pedig kiverte a biztosítékot, rasszista iskola, diszkrimináció, roma ellenes tett – az oktatási ombudsman vizsgálódik, bár első ránézésre nem hibázott az iskola. Most mégis Kutasra figyel mindenki.

 
Az asztalra csaptak a szülők Kutason, és panaszt tettek, mert a kutasi iskola megtiltotta a rossz gyerekeknek, hogy részt vegyenek a gyereknapon. Persze nem a rendezvény előtt kezdték el címkézni a tanulókat, hogy te vagy a rossz gyerek, te pedig a jó, hanem következetesen ítéltek. Tiszta sor: akinek igazgatói figyelmeztetése van, nem mehet. Ez a büntetés, amiért nem viselkedett jól. Teljesen követhető a logika. Igen ám, de az iskola tanulóinak 65 százaléka roma származású. Így megint lehet csapkodni az asztalt. Mert már megint diszkrimináció van. Holott elég vicces lenne feltételezni, hogy az iskola tantestülete már jó előre kitervelte aljas szándékát. Mert nyilván egész évben arra készültek, hogy roma diákjaikat távol tartsák majd a gyermeknaptól. Röhej.
Döntött tehát a tantestület, nem jöhet a gyerek, ha van beírása. Az viszont mégis ment. Miről beszélünk? Hiszen a gyerek csak azért sem fogad szót tanítójának - nem véletlen a korábbi igazgatói megrovás. A pedagógusok azonban még ekkor is helyesen cselekedtek - a legtöbb hírben kegyetlenül hazazavarták őket - ám az egyik szülő panaszában véletlenül elárulta, hogy a tanár személyesen vitte haza gyermekét. Szóval a pedagógusok ezen a téren sem hibáztak, gondoskodtak arról, hogy minden kis iskolás rendben hazaérjen.
 
Most pedig mindenki őket szidja, hogy merték ezt tenni. Miféle iskola az ilyen. Arról bezzeg elfeledkezik a bulváréhes nép, hogy a gyereknap, akárcsak a farsangi mulatság nem kötelező szolgáltatása az iskoláknak. Csupán egy gesztus a diákok felék.
Az ombudsman pedig vizsgálódik. Kérdés, mikor is jelentette be döntését az iskola, és sérült-e az egyenlő bánásmód elve. Azt miért nem kérdezi meg senki, hogy a gyereket miért engedték el szülei a tiltás ellenére is az iskola gyereknapjára?

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr152068625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.