Rendőrség előtt a szegedi kollégiumi áramlopás ügye
2022. augusztus 04. írta: TabuMár

Rendőrség előtt a szegedi kollégiumi áramlopás ügye

Mint ahogy azt az Átlátszó oktatás - és annak cikke alapján több sajtóorgánum is - megírta:

 

Illegális kriptovaluta-bányatelepet működtetett a kollégiumi szobájából az SZTE egyik magas pozíciójú HÖK vezetője.

 

Havonta akár több tízezer - ha nem több - forinttal károsíthatta meg az akkor még állami fenntartású Szegedi Tudományegyetemet az egyik magas pozícióban lévő hallgatói önkormányzati vezető az Átlátszó oktatás hírportál információi alapján, mely szerint kriptovaluta termelésére alkalmas bányatelepet működtetett a szegedi Teleki Blanka Kollégiumban a kollégiumi szobájában.

 

 

Az információk alapján a bányatelep működtetésére egy kollégiumi szobaellenőrzés keretein belül derült ki, amire azért került sor, mert a szinten lakó többi hallgató szokatlan hőségre kezdtek el panaszkodni az amúgy is tikkasztó nyáron. A szobaellenőrzés során kerültek elő azok a monitor nélküli számítógépek, amik a folyamatos működés közben - a jelentős áramfogyasztás mellett - hőt is termeltek.

 

 

Az Átlátszó oktatás cikke szerint 

 

 

 

Az érintett diákönkormányzati vezetőnek értesüléseink szerint titulusai és pozíciói az ügy előtt és után is szép számmal akadtak, pályáján csorba tudomásunk szerint nem esett, továbbra is betölti ezen tisztségeket.

 

 

A kollégiumi bizottság egykori tagja a lapnak akként nyilatkozott, hogy:

 

 

„Az lett volna a minimum, hogy a gépeket lefoglalják és elfogulatlan fegyelmi vizsgálat indul, azt követően pedig, ha szükséges, büntetőeljárást kell kezdeményezni”

 

Ennek ellenére a cikkek megjelenéséig érdemi következménye a megjelent információk alapján nem volt.

 

 

Itt következett be az ügyben a változás, mivel tudomásunk szerint az ügyben feljelentést tettek a nyomozóhatóságok előtt azonban annak eredményéről portálunk további információt nem kapott.

Az ügyben kerestük a Szegedi Rendőrkapitányságot, hogy indult-e nyomozás ilyen tényállás alapján, azonban cikkünk megjelenéséig a hatóság nem válaszolt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr3517899493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása