Klebelsberggel tüntettek Szegeden a tanárokért
2022. október 10. írta: TabuMár

Klebelsberggel tüntettek Szegeden a tanárokért

Klebelsberg-el tüntettek Szegeden a tanárokért

 tanartunti_szeged.jpg

Pontosabban a Klebelsberg-szobornál egy Klebelsberg idézettel tartott szimpátiatüntetést a szegedi ellenzéki tábor. A résztvevők számát tekintve a „százaktól” (szegedma) az „ezerig” (szegeder) bármennyi lehetett a pontos szám, egy valami viszont vitathatatlan: Ismét semmi sem változott, a tanároknak pedig semmivel sem lett jobb a helyzetük.

„Sok ország ment már csődbe, amelyik a hadászatra erején felül költött, de még egy sem, amelyik az oktatásra”

 

Szerdán 18 órakor került megrendezésre a menetrendszerű, éppen aktuális kormányellenes tüntetés, ezúttal a pedagógussztrájk okán. Az esemény ezúttal a „Szegediek a jövő oktatásáért!” címet kapta, a Veritas Virtus Libertas (VVL) és a Szabad Város Egyesület rendezésében. A tüntetés létjogosultsága megkérdőjelezhetetlen, az oktatás soha nem látott mélységekbe süllyedt, ami még egy azonnali és radikális beavatkozás esetén is legjobb esetben csak szinten tartaná a mostani állapotokat. A pedagógus életpályamodel jelen pillanatban a legkevésbé vonzó karrierlehetőség a fiatalok számára, aminek köszönhetően a tanári utánpótlás gyakorlatilag mérhetetlenné vált, a még állásban lévő tanárokra pedig évek óta az elöregedés, azt követően pedig a kiöregedés a jellemző. A pedagógusok melletti bármiféle kiállás nemcsak, hogy jogos, de szükséges és üdvözlendő is lenne… viszont nem ebben a formában.

 

Ugyanis ez a megmozdulás is csak egy, az ellenzéki oldal teljes ötlettelenségének köszönhetően sablon tüntetésévé vált. Összehasonlítva az elmúlt évek demonstrációit, a laikus szemlélő semmiféle különbséget nem találhat például a nemrégiben megtartott KATA tüntetés, illetve a mostani között. Sőt!

 

A tudósitásokat és a helyszíni közhangulatot figyelembe véve sajnos az a szomorú következtetés vonható le, hogy ez a tüntetés nem a tanárokról szólt! Ez a tüntetés a tüntetés megtartásáért szólt, amihez éppen aktuálisan a pedagógusok adták az indítékot. Mert igy ismét lehetett találkozni a kormánykritikus barátokkal; szelfiket készíteni a lájkokért, végighallgatni sokadik alkalommal is ugyanazokat a heves szónoklatokat; rigmusokat kántálni; koreográfiára világitani a telefonokkal; a pesti rendezvényen koncertezni, vagy épp noÁr esetében beindítani a szezonális merch termékek árusítását. Majd ezek után, mint aki jól végezte dolgát hazamenni… elvégre a következő hónapban is lesz miért tüntizni.

 

A pedagógusok pedig (ahogy az egész társadalmunk) most is két szék között a földre esnek. Mert a kormány rosszul kezeli az oktatást, az ellenzék pedig bár sehogy se kezelné az oktatást

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr1817949402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása