Az összefogás változatai és a Gyermekklinika
2022. április 19. írta: TabuMár

Az összefogás változatai és a Gyermekklinika

Mint ismeretes, a közelmúltban két, egymástól igen különböző, ám kontextusát tekintve mégis hasonló esemény rázta meg a szegedi közvéleményt. Az első, az e hónap harmadikán megtartott parlamenti választások, illetve annak ellenzéki szempontból csúfos (narancsba borult ország) eredménye, amit tovább árnyal helyben az itt elért ismételt szocialista győzelem. Mindezek kapcsán csak egy dolgot emelnék ki, mégpedig azt, hogy a már-már mágikus erővel bíró kulcsmondat egész végig az volt: Összefogás.

A másik ilyen esemény a tíz napra rá közzétett - az eredeti poszt azóta rejtélyes módon eltűnt – segítség kérés, amit a Gyermeksebészet a Műtétre Váró Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi elnöke Dr. Kovács Tamás irt, hogy a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ gyermeksebészeti osztályának végre legyen műszermosogatógépe. Az adománygyűjtés inkább kimondatlan, mintsem kimondott kulcsmondata itt sem más, mint: Összefogás.

 

Az eredeti: 

A Szegedi Gyermekklinika Gyermeksebészeti Osztályán évente közel 2000 műtétet végzünk. Ezek során rengeteg speciális műszert használunk, melyek korszerű tisztítása egy műszermosogatógépben kellene történjen. Sajnos évek óta hiába szeretnénk egy ilyen gépet, ennek hiányában még mindig kézi eszközökkel történik ez a munka. Egy új készülék 6 millió forintba kerülne.

Osztályunk alapítványa egy felújított, használt gépet szeretne vásárolni a gyermeksebészeti osztály számára, hogy segítse az ott folyó magas színvonalú munkát és ez a gép segítségével, a megfelelő tisztítással meg tudjuk óvni a sokszor milliós értékű műszereket.

Kérjük, segítse ennek a műszermosogatógépnek a beszerzését és ezáltal az itt műtétre kerülő gyermekek gyógyulását. Az eszköz ára 2 millió forint.

Támogassa alapítványunkat, és a közleményben jelezze, hogy műszermosógatógépre szánja az összeget.

Cégek adományát is várjuk, alapítványunk közhasznú.

Támogatását hálásan köszönjük!

Dr. Kovács Tamás

kuratórium elnöke

Gyermeksebészet a műtétre váró gyermekekért Alapítvány

6720 Szeged, Korányi fasor 14-15

adószám:19085311-1-06

számlaszám: 11735005-20804617

 

A kezdeményezés azóta szerencsére nem tűnt el nyomtalanul a gyűjtést elindító poszthoz hasonlóan, sőt egy jótékonysági sétává fejlődött.

https://www.facebook.com/events/396841718639173/?ref=newsfeed

gyerekseb.jpg

Összefogás… Szép szó, de önmagában, tartalom nélkül mit sem ér. A „hivatalos”, mindenhol meghirdetett és szentesített összefogás elbukott (az azóta történt eseményeket figyelembe véve talán már az induláskor) most viszont itt az esély egy másfajta összefogásra. Nem plakátokon és nem is szórólapokon, hanem legtöbb esetben név nélkül és dicsőség hajkurászás nélkül. Egy konkrét ügy mentén és a zárt ajtók alkudozásai helyett a szívekben.

Másfajta összefogás. Kevésbé grandiózus, de mégis reméljük, hogy sikerrel zárul, hogy megmutassuk: Lehet ezt másképp is csinálni és szamárpadra ültessük a politikai „elitet” civilként.

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr1917811379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása