Újjáalakult Szegeden a Horth-éra legerősebb militarista egyetemista szerveződése
2021. január 22. írta: TabuMár

Újjáalakult Szegeden a Horth-éra legerősebb militarista egyetemista szerveződése

agy port kavart Szegeden az egyetem modellváltásának kérdése. Előbb rendkívüli szenátusi ülést hívott össze az egyetem, majd különböző szerveződések álltak ki az egyetem modellváltása mellett és ellen.

A nyilvánosságra kerülésük szerint utoljára, az újjáalakult Turul Szövetség jelentkezett be - írta meg a Szegeder. Kiáltványuk alapján, a változás mellett érvelnének és "„Itt és most kijelentjük, hogy kívánatosnak gondoljuk szeretett hazánk legjobb egyetemét jó magyar hazafiak alkotó kezeibe belehelyzeni” gondolatsorral a kuratóriumi irányításban látnák a megoldást.

turulmadar.jpg

 

A szegeder.hu információi szerint, a Szegedi Tudományegyetem Hallgatói Önkormányzata szavazást írt ki, a modellváltás kérdésével kapcsolatban, melyben az egyetem hallgatóinak a véleményére kíváncsiak. A szavazás kezdetéig valószínűleg még hallani fogunk a támogatóról és az ellenzőkről is.

gombos_gyula_miniszterelnok_es_a_turul_szovetseg_vezetoi.jpgGömbös Gyula miniszterelnök a Turul Szövetség vezetői társaságában

 

Korábban a Turul Szövetséget 1919-ben hozták létre jobboldali radikális fiatalok és elterjedt volt soraikban az antiszemitizmus, a nemzeti gondolkodás és a revizionizmus. Támogatták Horthy Miklós politikáját és harcoltak érte a 1921-es budaörsi csatában is.

Az újonnan alakult szövetség egyben tagfélvételt hirdetett és 2021. augusztus 20-án a Szeri pusztán tervezi vezetői megválasztását-jelentette be Lestyánszki Róbert, megbízott csonkaországi megbízott fővezér.

A teljes kiáltvány itt megtekinthető!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpad.blog.hu/api/trackback/id/tr1316399812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása